Hastanede refakatçi ne iş yapar?

Hastanede refakatçi ne iş yapar?

Hastanede refakatçi ne iş yapar?

Bir hastanede refakatçi olarak görev alanlar, hasta kişilerin bakımlarını ayrıntılarını biçimde üstlenen ve gerektiğinde sağlık personeline de bilgi veren bakıcılardır. Sorumlu refakatçi bir hastanede, evdeki bakım ortamında veya ihtiyaç duyulan başka yerde hastalara yardımcı olmakla yükümlüdür. Hastanede refakatçisinin sorumlulukları arasında temel bakım ihtiyaçlarının yanı sıra gerektiğinde pansuman yapmak ve hastaların ilaç düzenini idare etmek de yer alır.

Odaya gelen yemek servisini yemesini sağlamak ile, gerektiğinde hastaların beslenmesine yardımcı olmak öğünler arasında su ve yardımcı gıdalarla destek olmak, hastaların yürümesi, döndürülmesi ve oturtulması gibi onların günlük yaşam aktivitelerini desteklemek belli başlı bazı görevleri arasındadır.

Hastanede kalan refakatçiler hastanın fiziksel, duygusal ve ruhsal durumu hakkında gözlem yapar, gerekli bir durum olursa hastanın doktorlarına da bilgi verir. “Refakatçi kaç yaşında olur?” sorusuna cevaben hem fiziki hem psikolojik açıdan hastane refakatçileri henüz orta yaşa gelmemiş genç sayılan 25-45 yaş arasındaki bireyler olabilir. Yine de kesin bir yaş kriteri bulunmamaktadır.

Hastane Refakatçisinin Görev ve Sorumlulukları nelerdir?

  • Hastaların yemek ve ilaç düzenini sıkı sıkıya takip ederler; gerekli tıbbi akış konusunda bilgi alırlar.
  • Kişisel hijyen ve günlük yaşam ihtiyaçlarını sağlamasına destek olur; rahatlık ve erişebilirlik sağlayarak hastalara ilk elden yardımcı olur.
  • Sürgü, pisuar gibi tuvalet ihtiyaçlarında ve/veya banyo yaptırmak, şampuanlamak ve traş etmek gibi hastaların kendi başlarına sağlayamadıkları kişisel hijyenin sağlanmasına yardımcı olurlar.
  • Hastaların kıyafet değişimine yardımcı olurlar. Gerektiğinde yatak-yastık gibi ekipmanların temizliği ve değişimini takip ederler.
  • Hastaya müdahale edilmesi gerektiğinde görevli sağlık personeline haber verirler.
  • Hastane kurallarını ve spesifik prosedürleri öğrenerek harfiyen riayet ederler.
  • Hastaların gerektiğinde taşınmasını üstlenirler.
  • Varsa gerekli formları vb. doldurma görevini üstlenebilirler.
  • Hasta bilgilerinin gizliliğine önem verirler.
  • Hastaların sadece fiziki ihtiyaçlarının değil sosyal ihtiyaçlarının da sağlanmasına destek olurlar. Örneğin bir hastane refakatçisi gün içerisinde hastaya kitap okuyarak, onunla bulmaca çözerek psikolojik anlamda kendini iyi hissetmesine de destek olabilir.

Hasta Refakatçisinin Kişisel Özellikleri Neler Olmalıdır?

  • Aynı anda birden görev ve sorumluluk alabilmelidir.
  • Hastaya karşı kibar ve nazik olmalıdır.
  • Sertifikalı tıbbi bir eğitim almamış olsa da sağlık terminolojisini bilmelidir.
  • Güvenilir olmalıdır.
  • Hastanın durumuna dair sağlık personelini bilgilendirmeyi bilmelidir.
  • Hastane ortamına ve düzenine aşina olmalıdır.
  • Hastaya ve hastane ortamına dair genel temizlik prosedürlerini bilmeli ve uygulamalıdır.
  • İlaç vermeyi ve prosedürleri bilmelidir.
  • Fiziksel ve psikolojik açıdan güçlü ve dayanıklı olmalıdır.

Nasıl Hastanede Refakatçi Olabilirim?

Hasta refakatçisi olmak için üniversite mezunu olma şartı olmamakla birlikte hastane ortamına aşina olmak, en azından acil müdahale eğitimi almış olmak ve sağlık hizmetlerinde önceden deneyim sahibi olmak hastane refakatçisi ilanlarında sizi ön plana çıkaracaktır. Bakımını üstlendiğiniz hastaların rahatsızlıklarına dair detaylı bilgi sahibi olmalı ve nasıl davranacağınızı bilmelisiniz.

Karşınıza çıkacak çeşitli engeller ve sağlık sorunları ile çalışırken rahat olmalı ve yüksek düzeyde anlayış ve empati sahibi olmalısınız. İyi bir muhakeme yeteneği ve pozitif bir bakış açısı da hastane refakatçısı iş ilanları için ön plana çıkmanıza destek olur.

Hasta Refakatçi Ücretleri Ne Kadar? 

Gaia Danışmanlık hasta ve yaşlı bakım refakatçisi hizmetlerini, ister hastane ortamında ister kişilerin ev ortamında titizlikle sunacak personelleri, ihtiyaç duyan hasta ve hasta yakınları ile bir araya getirmeyi hedefler.

Hastanede refakatçi ilanları açısından Gaia Danışmanlık, özel hastane refakatçisi, şehir hastanesi refakatçi hasta bakıcı refakatçi, erkek hasta bakici refakat yatili, hasta karşılama ve refakat hizmetleri gibi konularda ihtiyaçlarınızı en kısa sürede ve kaliteden ödün vermeden karşılar. Bakıma ihtiyaç duyan sevdikleriniz için en güvenilir hasta refakatçisi personeli bulmanıza destek olur.

Gaia Danışmanlık, ‘gece hastaneye refakatçi arayanlar’ için gereken hassasiyeti göstererek, hızlı ve etkili çözümler sunar. Özellikle güncel hastane refakatçi ücreti 2023, devlet hastanesinde hasta bakıcı, hastanelerde paralı refakatçi, günlük refakatçi ücreti ve hastane refakatçi ücreti 2022 verileri için Gaia Danışmanlık tarafından paylaşılan ilanları inceleyebilir, uzman ekiplerimizle iletişime geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

GÜLFA İnsan Kaynakları Lojistik ve Destek Hizmetleri Ltd. şirketine ait olan GaiaDanismanlik.com.tr web sitesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 11.04.2017 tarih 922 sayılı izin belgesiyle özel istihdam bürosu olarak faaliyet göstermektedir.

 Gaia Danışmanlık  bakıcılık hizmetleri kapsamında ayrıca Bebek Bakıcılığı, Çocuk Bakıcılığı, Hasta Bakıcılığı, Yaşlı Bakımı  hizmetleri de sunmaktadır.